martes, 5 de noviembre de 2013

018-GAVARDA I EL SEU LLIBRE





                                                                                                           14  d'octubre de 2013
EL  LLIBRE  DE  GAVARDA


Es un esdeveniment que com altres han tingut lloc en el nostre Poble, al llarg d’aquest any 2013.

Per primera vegada i amb el patrocini de l’Exma. Diputació de València, s’ha encarregat a un expèrt historiador En  Abel Soler, per a que creara “El llibre de Gavarda”. Ell, ha  investigat en molts Arxius i recopil·lat molta documentació escrita,  i no menys imatges,  i tot,  s’ha plasmat en un llibre,  amb la finalitat de que aquest’obra la puga palpar i entendre tothom.


El acte de presentació tingué lloc el diumenge 13 d’octubre a les 12 hores,  al saló de Plenaris del Ajuntament, baix la presidència del Sr Alcalde En Vicent Mompó i Aledo i amb  l’asistencia  del  esmentat  autor  N' Abel  Soler,  de  la  Diputada  d’Educació Na Oreto Segura Fayos en representació  de l’Exma. Diputació,   alcaldessa  de Càrcer  Na  Marta  Hernandis, la regidora de cultura de Càrcer ,  d’ En Vicent  Monar,  alcalde de Sellent,  dels  regidors  de  l’Ajuntament d’Antella    En Salvador Machí i En Francisco Martinez i  de l’Alcalde de Tous i President de la Mancomunitat En Cristobal García Santafilomena.  La Corporació Municipal contà amb la presència dels regidors del Bloc i del Partit Popular.


El llibre com explicà En Abel, està format per apartats-temàtics que tracten de l’Història, del Patrimoni i de les Costums, i es un obra completa que en breu estarà en totes i cada una de les vivendes de Gavarda. L’Edició es limitada i pot considerarse una xicoteta joia.

                                                                                          El vostre Cronista.